Blog

Podlaskie smaki na talerzu – spojrzenie na kuchnię nadbużańską
Kuchnia nadbużańska to wyjątkowy skarb Podlasia, w którym przenikają się tradycje wielu kultur. Czerpiąc z natury oraz bogatej historii, oferuje nie tylko wyborne smaki, ale również głęboko zakorzenioną tradycję kulinarną. To miejsce, gdzie wędliny, ziemniaki, dziczyzna i ryby stają się nie tylko jedzeniem, ale także opowieścią o regionie.
Czytaj więcej
Skąd się wziął kindziuk?
Kindziuk to wyjątkowa wędlina o bogatej historii, sięgającej dawnych czasów litewskich. Wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza tradycyjnym metodom dojrzewania i naturalnym składnikom. W naszej masarni tworzymy kindziuk według rodzinnej receptury, inspirowanej wiekową tradycją. Spróbuj naszej wędliny i poczuj smak historii zamkniętej w każdym kawałku!
Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 134 opinii
pixel