[PRZEPIS] Pizzerki z Baleronem Drohickim na gotowym cieście
2024-10-01
Jeśli chcesz szybko przygotować pyszną przekąskę, spróbuj pizzerek z Baleronem Drohickim na gotowym cieście. To połączenie soczystego baleronu, świeżych warzyw i sera na gotowym cieście sprawi, że przygotowanie posiłku będzie nie tylko proste, ale i szybkie. Ta propozycja świetnie sprawdzi się zarówno na imprezy, jak i na szybki obiad. Dzięki wysokiej jakości wędlin z Dażynki, masz pewność, że smak tych pizzerek zachwyci każdego!
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę
- 5 dag startego sera żółtego
- 3 łyżki ketchupu (proponujemy Aniołek Dziadunia - do kupienia tutaj)
- 10 plasterków Baleronu Drohickiego - kup tutaj
- 1 mała cukinia
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżeczka suszonej bazylii - do kupienia tutaj
- sól kłodawska kamienna niejodowana - do kupienia tutaj
- pieprz czarny mielony - do kupienia tutaj
Przygotowanie:
- Rozwiń gotowe ciasto na pizzę i delikatnie rozwałkuj je, aby uzyskać prostokątny kształt.
- Posmaruj ciasto ketchupem.
- Posyp startym serem żółtym i suszoną bazylią.
- Ułóż na cieście plasterki Baleronu Drohickiego.
- Pokrój cukinię w długie paski i paprykę w paski, a następnie rozłóż je równomiernie na cieście.
- Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego boku, tworząc roladę.
- Ostrym nożem pokrój roladę na krążki o grubości około 1,5 cm.
- Ułóż krążki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15-20 minut, aż pizzerki będą złociste i chrupiące.
Możesz udekorować pizzerki świeżymi ziołami lub skropić oliwą z oliwek.