Biała kiełbasa nie tylko do żurku
Biała kiełbasa w whisky to interesujący pomysł na danie, które połączy w sobie smak tradycyjnej polskiej kiełbasy z aromatem szkockiej whisky.

Oto przepis jak w kilku prostych krokach przygotować BIAŁĄ KIEŁBASĘ W WHISKY:
Potrzebne składniki:
· BIAŁA KIEŁBASA od Dażynki
· masło klarowane
· whisky
· cebula
· kolorowa papryka świeża
· ewentualnie papryka chili
Przygotowanie:
Białą kiełbasę nacinamy, a następnie podsmażamy na maśle
Kiełbasę zdejmujemy z patelni
Na patelnię wrzucamy grubo pokrojone warzywa, lekko podsmażamy
Podlewamy odrobiną whisky
Ponownie wrzucamy kiełbasę na patelnię
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 10-15 min
Dążymy do tego, aby kiełbasa była rumiana i podsmażona, natomiast warzywa chrupiące.

SMACZNEGO!

