Sery Nadbużańskie Zobacz większe

Ser Nadbużański

Nowy produkt

Ser wytwarzany jest z ciepłego mleka krowiego, zaprawionego naturalną podpuszczką cielęcą z dodatkiem ziół, przypraw, nasion i warzyw. Produkt jest smaczny, zdrowy, delikatny, bez konserwantów i polepszaczy smaku, solankowany, dojrzewający. 

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

  • Polecany jako dodatek do sałatek, zapiekanek, pizzy, sosów, zup. Jego trwałość można przedłużyć zalewając pokrojony w kostkę ser dobrą oliwą. Coraz częściej gości na stołach wiejskich w tzw. Kąciku serowym uatrakcyjniając uroczystości rodzinne i nie tylko. Nieodzowny atrybut do wina.

    Zdobywca wielu nagród:

    •  I miejsce w konkursie „Kulinarny Ziołowy Przysmak” podczas imprezy pt. „II Nadbużańskie Ziołowe Spotkania” w Korycinach w 2011r.;
    • I miejsce w „VI Międzynarodowych Siemiatyckich Targach Pogranicza, Najlepsze stoisko wystawowe w kategorii „SMAKOŁYK TARGÓW” – 2011r.;
    • II miejsce w konkursie Kulinarnym „Nadbużańskie Specjały” w kategorii Drugie danie/Przystawka -2013r.;
    • Laureat konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” – I nagroda w 2014 r. w kategorii „Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, produkty mleczne”;
    • „PERŁA 2015” w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów 2015”

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: