Jest niewielką masarnią i serowarnią działającą przy gospodarstwie rolnym położonym w ROTKACH – małej miejscowości w okolicy Drohiczyna nad Bugiem.
Nasze wędliny, garmażerkę, sery i majonezy wytwarzamy w oparciu o tradycyjne, dawne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Stosujemy tylko naturalne przyprawy, a wędzimy dymem z drzew liściastych.
Wędliny wędzone są tradycyjną metodą - drewnem z drzew liściastych (najczęściej olchą). NIE SĄ ODPARZANE.
Sery dojrzewające i twarogowe posiadają bogatą paletę smaków uzyskaną poprzez dodanie naturalnych przypraw, warzyw, owoców i nasion.
Specjały te nie zawierają sztucznych dodatków tj. konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku.
Nasze produkty otrzymują nagrody w kulinarnych konkursach na szczeblu regionalnym, wojewódzkim i krajowym.
Nasza działalność ma charakter rodzinny, nie jest to masowa produkcja.
Realizujemy zamówienia indywidualne, na stoły weselne i inne imprezy okolicznościowe.
Miło nam będzie nawiązać współpracę z domami weselnymi, restauracjami, hotelami oraz sklepami.
Wystawiamy faktury VAT.
Miłośników dawnych, zagubionych smaków i zapachów tradycyjnych wędlin oraz zdrowego stylu odżywiania zapraszamy do naszego gospodarstwa, by przekonać się o jakości i autentyczności domowych wyrobów.
Rodzina Putkowskich